Υπηρεσιες

Kick Boxing από έμπειρο προπονητή του Kokkalis Team.

Το Kickboxing είναι ένα ολοκληρωμένο μαχητικό άθλημα που συνδυάζει λακτίσματα και πυγμαχία. Οι ρίζες του προέρχονται από την Ιαπωνία (από διάφορα στυλ καράτε και taekwondo) και από τη Βόρεια Αμερική λόγω της πυγμαχίας. Το Kickboxing απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτου φύλου, βοηθώντας όλους όσους θέλουν να μάθουν ουσιαστική τεχνική κατάρτιση, αυτοάμυνα, αύξηση αυτοπεποίθησης και μια ολοκληρωμένη σωματική εκγύμναση και φυσική κατάσταση.

images/kickboxing.png

Kick Boxing για μικρά παιδιά από έμπειρο προπονητή του Kokkalis Team.

To Junior Kickboxing απευθύνεται σε ηλικίες τεσσάρων ετών και άνω όπου μπορούν να παρακολουθήσουν και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αθλήματος. Τέτοιες απαιτήσεις σχετίζονται με την ισορροπία και την συγκέντρωση. Στο Junior Kickboxing δίνεται έμφαση στην ψυχαγωγία των παιδιών καθώς και στην εκμάθηση πολύτιμων στοιχείων που αφορούν την διαμόρφωση του σώματος αλλά και του χαρακτήρα τους. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τα παιδιά διδάσκονται αυτοπειθαρχία, ομαδικότητα, σεβασμό ως προς τους συνομήλικους και ενήλικες καθώς και αύξηση της αυτοπεποίθησης τους.

images/juniorkickboxing.png

ΜΜΑ από έμπειρο προπονητή του Kokkalis Team.

Το ΜΜΑ (Mixed Martial Arts) ορίζεται ως μεικτές πολεμικές τέχνες. Πρόκειται για μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής (full contact) που επιτρέπει τη χρήση χτυπημάτων και λαβών από όρθια θέση και από το έδαφος. Το ΜΜΑ περιλαμβάνει τεχνικές από άλλα μαχητικά αθλήματα όπως το Kickboxing, Mai Thai, Boxing (Striking) καθώς και το Brazilian Jiu Jitsu (πάλη). Πρόγονος του ΜΜΑ είναι το Παγκράτιο από τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

images/mma.png

Cross Training από έμπειρο προπονητή του Kokkalis Team.

Ο Όρος cross training μεταφράζεται ως διασταυρωμένη προπόνηση και καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια σύνθετη προπόνηση. Η προπόνηση αυτή θεωρητικά απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε αθλούμενου. Μια προπόνηση cross training περιλαμβάνει μια σύνθετη δραστηριότητα με αερόβιες και αναερόβιες δραστηριότητες. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τρέξιμο, κωπηλατικό, σχοινάκι, ασκήσεις από ενόργανη, κρίκους, μονόζυγο, δίζυγο, ασκήσεις με το βάρος του σώματος και με αντιστάσεις, αλτήρες, kettle bells καθώς και μπάρες για τους πιο προχωρημένους αθλητές. Υπάρχει προοδευτικότητα ξεκινώντας από χαμηλό επίπεδο που σιγά σιγά αυξάνεται ανάλογα με την πρόοδο σας. Γυμνάζοντας ολόκληρο το μυϊκό σας σύστημα ανά προπόνηση βλέπετε γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα.

images/crosstraining.png

Cross Training για μικρά παιδιά από έμπειρο προπονητή του Kokkalis Team.

Το junior cross training πρόκειται για το cross training προσαρμοσμένο σε παιδικό τμήμα. Το τμήμα ηλικιακά είναι από 4 χρονών έως και 12 ετών. Περιλαμβάνει ασκήσεις με το σωματικό βάρος του παιδιού , ασκήσεις από ενόργανη, μονόζυγο, δίζυγο, κρίκους και αλλά προπονητικά βοηθήματα. δίνεται έμφαση στην ψυχαγωγία του παιδιού, στην εκγύμναση και στο να αποκομίσει διάφορα στοιχεία πολύτιμα για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του, όπως είναι η ομαδικότητα, η αυτοεκτίμηση, ο σεβασμός σε άτομα της ηλικίας του και μεγαλύτερους.

images/juniorcrosstraining.png

Ολυμπιακή άρση βαρών από έμπειρο προπονητή του Kokkalis Team.

Η άρση βαρών είναι αγωνιστικό ατομικό άθλημα που συμπεριλαμβάνεται στους ολυμπιακούς αγώνες. Στόχος του αθλητή είναι να σηκώσει μία μπάρα, όπου στις άκρες της φέρει δισκοειδή βάρη με τα περισσότερα κιλά. Διακρίνεται σε κατηγορίες ανάλογα με το σωματικό βάρος του αθλητή. Οι κινήσεις τις άρσης βαρών είναι δυο το αρασέ (snatch) και το επωλέ ζετέ (clean and jerk). Βοηθάει τους προχωρημένους αθλητές του cross training δουλεύοντας την μέσα σε προγράμματα (WOD) η ξεχωριστά.

images/weightlifting.png

Εβδομαδιαίος μετρήσεις του σώματος, και διαιτολογικές συμβουλές δίνονται σε κάθε ασκούμενο με σκοπό την επίτευξη του στόχου του σε όσο το λιγότερο χρονικό διάστημα γίνεται.

Η σύσταση σώματος περιλαμβάνει ανθρωπομετρικές μετρήσεις όπως είναι το βάρος, το ύψος, η λιπομέτρηση, ο δείκτης μάζας σώματος, η περιεκτικότητα νερού στο σώμα, το σπλαχνικό λίπος, η μυικότητα καθώς και ο βασικός μεταβολισμός. Οι μετρήσεις αυτές αρχειοθετούνται έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί σύγκριση αποτελεσμάτων που θα φανερώνει την πρόοδο του αθλητή. Τέλος, προτείνονται διαιτολογικές συμβουλές με στόχο την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος του κάθε ατόμου.

images/body.png

Προσωπική προπόνηση από έμπειρο προπονητή του Kokkalis Team.

Το personal training περιλαμβάνει προσωπική προπόνηση του ασκούμενου κατόπιν συνεννοήσεως με τον προπονητή , για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Οι στόχοι αυτοί για παράδειγμα μπορεί να είναι: βελτίωση τεχνικής, απώλεια βάρους, αποκατάσταση και άλλοι.

images/personaltrainer.png